|
Sti
2008.02.14. 19:10
Aminek mindig mindenki rl....:tr tora
Recept
22 dkg liszt
12 dkg vaj
5 dkg porcukor
pici s
1 tojssrgja
(50 dkg lencse az elstshez)
50 dkg tr
4 tojs
16 dkg cukor
1 citrom reszelt hja
pici s
10 dkg vaj
6 dkg tkezsi kemnyt
A tszthoz a lisztet gyrdeszkra szitlom s a tbbi hozzvalval egytt ruganyos tsztt gyrok belle. Fliban 1 rra a htbe teszem. Kinyjtom, kerek piteformba teszem, megszurklom, stpaprral befedem s 1/2 kg lencst ntk r. Ez azrt kell, hogy a tsztt el tudjam stni anlkl, hogy felpposodna. 10 percre 200 fokos stbe teszem, majd kiszedem a lencst a paprral egytt s mg 5 percig stm, hogy a tszta kzepe is kicsit megsljn. Kiveszem a stbl, erre jn majd a tltelk. A st hmrsklett 160 fokra lltom.
A trt szitn tpaszrozom, hozzkeverem a tojssrgkat, a st s a cukor felt, j habosra verem. Ezutn hozzadom a reszelt citromhjat, a felolvasztott, meleg vajat s az tkezsi kemnytt. Kln tlban a cukor msik felvel a tojsfehrjket is habosra verem, majd vatosan a trs masszhoz keverem. A ksz tltelket az elsttt tsztba teszem s 160 fokos stben kb 45 perc alatt kszre stm. A tetejre lehet porcukrot szrni, ha egy kicsit kihlt, de anlkl is szp s nagyon j!
J tvgyat!
| |